Act for Inclusion

Perioada: 01.10.2022 – 30. 06.2023
Locație: Sibiu
Tip: Proiect de solidaritate în domeniul tineretului

Despre proiect

Am plecat de la o nevoie simplă… sau mai bine spus, o problemă complicată… Ca tineri studenți în pandemie, ne-am trezit izolați într-o lume nouă, o lume pe care nu am avut oportunitatea să o cunoaștem. Ca tineri studenți după pandemie, totul a devenit accelerat, iar oportunitatea noastră de a cunoaște nouă comunitate în care ne aflam s-a transformat și ea într-o fugă și într-o continuă încercare de a ne respecta responsabilitățile. Constrânși de anxietate și o ușoară lipsă de încredere am încetat să mai trăim pentru noi și ne-am pierdut în rutină, hrăniți doar de visurile pe care le vedem uneori ascunse într-un colț al minții noastre de copii (adulți ar spune unii). 

Ne-am propus așadar să ne regăsim pe noi în oameni, în noi prietenii și în comunitatea din Sibiu care ne va fi casă pentru cel puțin câțiva ani de acum înainte. Formal fiind spus, ne dorim să creștem nivelului de integrare a tinerilor din „provincie” în comunitate prin dezvoltarea unui mediu favorabil incluziunii sociale. Proiectul are o durata totală de un an, din care 8 luni sunt dedicate implementării unui număr minim de 16 evenimente, activități și ateliere ce vor avea loc în diverse locații ale orașului Sibiu.

Proiectul este finanțat prin intermediul Corpului European de Solidaritate, astfel că participarea în cadrul tuturor atelierelor este GRATUITĂ!

Dar hai să vă spunem mai multe!

Obiectivul general:

 • Creșterea nivelului de integrare socială a tinerilor defavorizați, din mediul rural și urban mic veniți în Sibiu pentru studiu sau muncă.

Obiective specifice:

 • Creșterea nivelului de conștientizare cu privire la oportunități de voluntariat la nivel local și internațional inclusiv oportunități finanțate prin programul Erasmus+ și ESC în rândul tinerilor din mediul rural, urban mic, veniți în Sibiu pentru studiu sau muncă;
 • Creșterea numărului de oportunități de integrare a tinerilor din mediul rural și urban mic, prin utilizarea educației non-formale;
 • Dezvoltarea competențelor sociale a tinerilor din mediul rural, urban mic, veniți în Sibiu pentru studiu sau muncă.
Ce activități se vor desfăsura în cadrul proiectului?

Activitățiile desfăsurate în cadrul proiectului au la bază metode de educație nonformală, acestea includ si nu se limiteaza la:

 • ateliere de dezvoltare personala;
 • seri de film;
 • vizionare piese de teatru;
 • plimbari în natură și mers cu bicicleta;
 • jocuri de societate, storytelling, cafenele publice și zile de carte;
 • ateliere de promovare a valorilor europene;
 • dezbateri pe diverse teme sociale;
 • ateliere de încurajare a participării civice și a voluntariatului local,
 • ateliere despre digitalizare și cum să faci o prezentare interactivă utilizând resurse digitale gratuite;
 • ateliere de limbi străine;
 • campanii de solidaritate și de sensibilizare,
 • campanii anti fake news și dezvoltarea gândirii critice, etc.
Cine poate participa la atelierele Act for Inclusion?

Dacă ai între 18 și 30 de ani, locuiești în Sibiu și vrei să descoperi mai bine comunitatea din care faci parte, ești oricând binevenit să te înscrii la evenimentele Act for Inclusion.

Cum pot afla despre evenimentele viitoare?

Detaliile despre fiecare eveniment vor fi postate aici, pe pagina proiectului, precum și pe pagina de Facebook a proiectului. De asemenea, dacă ne lași adresa ta de email, vei fi printre primii care va afla toate noutățile despre proeict.

Cum pot să mă înscriu?

Participarea la evenimente se va realiza prin completarea unui formular de înscriere care va fi publicat o dată cu evenimentul. Tot atunci vom anunța și criteriile de selecție. Numărul de persoane care vor putea participa poate varia între 25 și 60 de persoane, în funcție de tipul de activitate ce urmează a fi desfășurată.

Evenimente viitoare

Care-i treaba cu Erasmus+?

3, 2, 1 … Să iei parte la proiecte internaționale de tineret și să vizitezi țări din Europa s-ar putea să fie mai ușor decât ți-ai imaginat și cu siguranță mai ieftin, majoritatea costurilor fiind suportate de program (cazare, masă, transport). Dacă tot ce știi este că Erasmus+ este un program prin care studenții merg să învețe la universități din alte țări, clar trebuie să vii la acest atelier! Programul Erasmus+ este mult mai mult decât atât și cuprinde o arie foarte largă de proiecte în care poți participa fie că ești sau nu student. Schimburi de tineri, activități de participare, ehe… multe multe, dar vorbim mai bine la atelier!

Dacă ti-am stârnit curiozitatea și ești curios să aflii despre oportunitațiile pe care le poți accesa, atunci…

Agenda:

 • 17:00 – Introducere despre proiect
 • 17:15 – Jocuri de cunoaștere
 • 17:45 – Pauză
 • 18:00 – Turul oportunităților

1. Schimburi de tineri (Youth Exchange), cursuri de training (Experiențele lui Razvan și Teo în astfel de proiecte);

2. Cum pot aplica pentru a studia un semestru în strainătate cu Erasmus+ (Experiența Gabrielei din Polonia);

3. Corpul European de Solidaritate, Oportunități de voluntariat internaționale și scriere de proiecte pentru comunitatea locală;

4. Proiecte de participare locale și internaționale;

5. Voluntariat, activități și alte oprtunități locale;

 • 19:00 – Prezentarea activităților viitoare Act for Inclusion.
  Locuri disponibile eveniment: 25

Evenimente trecute

Informații despre evenimentele realizate vor fi publicate în următoarele săptămâni.

Let's Connect

+40 373 784 114
contact@euroactive.org
Curtea de Argeș, Romania

Volunteer

There are lots of ways to lend a Helping Hand.

Let's be #euroactive together!

Donate

Invest in Youth, Invest in Education!

Support us!

Newsletter

Receive emails with news about different opportunities, educational resources, and updates on our projects.