Act for Inclusion

Perioada: 01.10.2022 – 30. 06.2023
Locație: Sibiu
Tip: Proiect de solidaritate în domeniul tineretului

Despre proiect

Am plecat de la o nevoie simplă… sau mai bine spus, o problemă complicată… Ca tineri studenți în pandemie, ne-am trezit izolați într-o lume nouă, o lume pe care nu am avut oportunitatea să o cunoaștem. Ca tineri studenți după pandemie, totul a devenit accelerat, iar oportunitatea noastră de a cunoaște nouă comunitate în care ne aflam s-a transformat și ea într-o fugă și într-o continuă încercare de a ne respecta responsabilitățile. Constrânși de anxietate și o ușoară lipsă de încredere am încetat să mai trăim pentru noi și ne-am pierdut în rutină, hrăniți doar de visurile pe care le vedem uneori ascunse într-un colț al minții noastre de copii (adulți ar spune unii). 

Ne-am propus așadar să ne regăsim pe noi în oameni, în noi prietenii și în comunitatea din Sibiu care ne va fi casă pentru cel puțin câțiva ani de acum înainte. Formal fiind spus, ne dorim să creștem nivelului de integrare a tinerilor din „provincie” în comunitate prin dezvoltarea unui mediu favorabil incluziunii sociale. Proiectul are o durata totală de un an, din care 8 luni sunt dedicate implementării unui număr minim de 16 evenimente, activități și ateliere ce vor avea loc în diverse locații ale orașului Sibiu.

Proiectul este finanțat prin intermediul Corpului European de Solidaritate, astfel că participarea în cadrul tuturor atelierelor este GRATUITĂ!

Dar hai să vă spunem mai multe!

Obiectivul general:

 • Creșterea nivelului de integrare socială a tinerilor defavorizați, din mediul rural și urban mic veniți în Sibiu pentru studiu sau muncă.

Obiective specifice:

 • Creșterea nivelului de conștientizare cu privire la oportunități de voluntariat la nivel local și internațional inclusiv oportunități finanțate prin programul Erasmus+ și ESC în rândul tinerilor din mediul rural, urban mic, veniți în Sibiu pentru studiu sau muncă;
 • Creșterea numărului de oportunități de integrare a tinerilor din mediul rural și urban mic, prin utilizarea educației non-formale;
 • Dezvoltarea competențelor sociale a tinerilor din mediul rural, urban mic, veniți în Sibiu pentru studiu sau muncă.
Ce activități se vor desfăsura în cadrul proiectului?

Activitățiile desfăsurate în cadrul proiectului au la bază metode de educație nonformală, acestea includ si nu se limiteaza la:

 • ateliere de dezvoltare personala;
 • seri de film;
 • vizionare piese de teatru;
 • plimbari în natură și mers cu bicicleta;
 • jocuri de societate, storytelling, cafenele publice și zile de carte;
 • ateliere de promovare a valorilor europene;
 • dezbateri pe diverse teme sociale;
 • ateliere de încurajare a participării civice și a voluntariatului local,
 • ateliere despre digitalizare și cum să faci o prezentare interactivă utilizând resurse digitale gratuite;
 • ateliere de limbi străine;
 • campanii de solidaritate și de sensibilizare,
 • campanii anti fake news și dezvoltarea gândirii critice, etc.
Cine poate participa la atelierele Act for Inclusion?

Dacă ai între 18 și 30 de ani, locuiești în Sibiu și vrei să descoperi mai bine comunitatea din care faci parte, ești oricând binevenit să te înscrii la evenimentele Act for Inclusion.

Cum pot afla despre evenimentele viitoare?

Detaliile despre fiecare eveniment vor fi postate aici, pe pagina proiectului, precum și pe pagina de Facebook a proiectului. De asemenea, dacă ne lași adresa ta de email, vei fi printre primii care vor afla toate noutățile despre proeict.

Cum pot să mă înscriu?

Participarea la evenimente se va realiza prin completarea unui formular de înscriere care va fi publicat o dată cu evenimentul. Tot atunci vom anunța și criteriile de selecție. Numărul de persoane care vor putea participa poate varia între 20 și 60 de persoane, în funcție de tipul de activitate ce urmează a fi desfășurată.

Evenimente viitoare

Atelier & Seara de film: Jump into Adventure

Vă așteptăm cu drag să explorăm împreună noi experiențe și să învățăm cum putem să ne depășim limitele.

 Obiectivele evenimentului:
– Socializare și prezentare oportunităților de a ieși din zona de confort de care poți avea parte în  Sibiu.
– Prezentare oportunități Aeroclub Sibiu (Cursuri de parașutism/ pilot, gratuite pentru tineri, etc.)
– De a oferi participanților o experiență de vizionare a unui film documentar ”Walking on Air – Skydiving 1982”.
– De a crea un context de discuție unde participanții pot împărtăși gândurile și ideile lor despre schimbare și moduri de a ieși din zona de confort.
– De a încuraja participanții să își examineze propriile frici și să înțeleagă cum le pot folosii să își depășească potențialul.
– De dezvoltare a încrederii în sine și a curajului de a încerca experiențe noi.
– Construirea unui comunitate mai conectată și deschisă prin discuții și schimb de experiențe.

Agenda:

 • 19:00 – Introducere despre proiect
 • 19:15 – Jocuri de cunoaștere
 • 19:30 – Speed Friending
 • 19:45 – Pauză 
 • 19:50 – proiecție film
 • 20:35 – sesiune de reflecție și networking
 • 20:40 – Prezentarea activităților viitoare Act for Inclusion.
  Când? 
  06.02.2023 ora 19:00
  Locuri disponibile eveniment: 25

United

Salutare!

Suntem bucuroși să vă invităm la workshop-ul nostru ”United”, un eveniment dedicat tinerilor, unde vom analiza Piramida nevoilor umane a lui Maslow și o vom compara cu realitatea zilelor noastre.

Acest workshop va fi o oportunitate unică de a explora tema sănătății emoționale, subliniind importanța apartenenței la un grup și impactul acestuia asupra satisfacerii nevoilor umane. Vom utiliza metode non-formale de educație pentru a crea un mediu dinamic și interactiv, unde veți avea posibilitatea de a vă conecta și a învăța unii de la alții. Veți fi încurajați să vă exprimați opiniile și gândurile liber, iar prin discuții în grup și activități practice veți putea să înțelegeți mai bine modul în care apartenența la un grup poate influența sănătatea emoțională și împlinirea nevoilor umane. Acest workshop se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani și se va desfășura în cadrul unui grup de 20 de participanți. Vă așteptăm să vă alăturați acestui eveniment și să începeți un nou drum în direcția unei vieți mai împlinite și echilibrate. 🙂

Agenda:

 • 18:30 – Introducere despre proiect
 • 18:35 – Jocuri de cunoaștere
 • 18:45 – Prezentarea conceptului de piramidă a nevoilor umane a lui Maslow
 • 19:00 – Discuție în grup despre modul în care conceptul se aplică în viața actuală
 • 19:20 – Realizarea unei activități practice, în care fiecare participant va crea propria sa piramidă a nevoilor în funcție de experiența sa personală
 • 20:00 – Discuții în plen despre ceea ce s-a învățat din activitate
 • 20:15 – Sesiune de reflecție, evaluare și feedback
 • 20:25 – Prezentarea activităților viitoare Act for Inclusion.
  Locuri disponibile eveniment: 20

Evenimente trecute

Ziua Internaționala a Voluntariatului

5 Decembrie este Ziua Internațională a Voluntariatului și este sărbătorită pretutindeni. Pentru un viitor mai bun trebuie să acționăm împreună și trebuie să acționăm acum, în unitate și în solidaritate unul cu celălalt. Evenimentul dedicat acestei zi speciale a avut ca și invitați 5 tineri impicați în diverse acțiuni civice si de voluntariat atât locale cât și internaționale, Ne-am dorit ca prin acest eveniment să aducem oportunitățiile de volntariat internașionale și locale mai aproape de tineri, dând ocazia tinerilor să afle mai mute informații despre astfel de experiențe direct de la persoane care iau parte chiar in acest moment la astfel de experiențe.

Aproximativ 100 milioane de voluntari sunt înregistrați la nivel European, acest număr reprezentând cca 24% din populația totală a UE, dintre aceștia cca 20 de milioane trăiesc în țări Est-europene. Acest lucru dă de înțeles că numărul voluntarilor crește de la zi la zi, iar România este una dintre țările în care voluntariatul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani.
Schimbarea începe prin noi, prin fiecare individ și este transmisă mai departe ca o undă, o reacție în lanț.
dacă citești asta, află că invitația este încă deschisă și poți face și tu o schimbare, alegând să te implici ca voluntar în cadrul proiectului nostru. Ai să simți împlinirea unică pe care ți-o oferă faptul de a fi solidar semenilor noștri!
Dacă ești interesat, hai în echipa noastră, ne poți contacta la adresa de e-mail erasmus@euroactive.org
”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”
– Mahatma Gandhi

Imagini Eveniment:

Agenda:

 • 17:00 – Introducere despre proiect
 • 17:15 – Jocuri de cunoaștere
 • 17:45 – Pauză
 • 18:00 – Turul oportunităților de voluntariat

1. Despre schimburi de tineri (Youth Exchange), cursuri de training (Experiențele lui Razvan și Teo în astfel de proiecte);
2. Cum pot aplica pentru a studia un semestru în strainătate cu Erasmus+ (Experiența Gabrielei din Polonia);
3. Corpul European de Solidaritate, Oportunități de voluntariat internaționale și scriere de proiecte pentru comunitatea locală(Gabriela și Andrei);
4. Proiecte de participare locale și internaționale (Teo);
5. Voluntariat, activități și alte oprtunități locale(Matei, Bogdan și Asociația AIESEC Sibiu);

 • 19:00 – Prezentarea activităților viitoare Act for Inclusion.
 • Invitați speciali:
  Gabriela Marat – Voluntar ESC Franța (Online)
  Andrei Dunaev – Voluntar ESC la asociația Pozitiva Samobor – Croația (Online)
  Răzvan Suciu – Voluntar Euroactive 
  Miron Bogdan – Dansator MICROBIS Dance Company
  Matei Bogdan – Academia de Voluntari – Positive Life

   

  Locuri disponibile eveniment: 25

Care-i treaba cu Erasmus+?

Să iei parte la proiecte internaționale de tineret și să vizitezi țări din Europa s-ar putea să fie mai ușor decât ți-ai imaginat și cu siguranță mai ieftin, majoritatea costurilor fiind suportate de program (cazare, masă, transport). Dacă tot ce știi este că Erasmus+ este un program prin care studenții merg să învețe la universități din alte țări, clar trebuie să iei parte la acest atelier! Programul Erasmus+ este mult mai mult decât atât și cuprinde o arie foarte largă de proiecte în care poți participa fie că ești sau nu student. Schimburi de tineri, activități de participare, și multe altele. Despre asta s-a vorbit în cadrul atelierului!

Imagini de la eveniment:

Agenda:

 • 17:00 – Introducere despre proiect
 • 17:15 – Jocuri de cunoaștere
 • 17:45 – Pauză
 • 18:00 – Turul oportunităților

1. Schimburi de tineri, cursuri de training;

2. Cum pot aplica pentru a studia un semestru în strainătate cu Erasmus+;

3. Corpul European de Solidaritate, Oportunități de voluntariat internaționale și scriere de proiecte pentru comunitatea locală;

4. Proiecte de participare locale și internaționale;

5. Voluntariat, activități și alte oprtunități locale;

 • 19:00 – Prezentarea activităților viitoare Act for Inclusion.
  Locuri disponibile eveniment: 60

Informații despre evenimentele realizate vor fi publicate în următoarele săptămâni.

Let's Connect

+40 373 784 114
contact@euroactive.org
Curtea de Argeș, Romania

Volunteer

There are lots of ways to lend a Helping Hand.

Let's be #euroactive together!

Donate

Invest in Youth, Invest in Education!

Support us!

Newsletter

Receive emails with news about different opportunities, educational resources, and updates on our projects.