Escape for Human Rights

Tu știi care sunt drepturile tale?

Despre proiect

Escape for Human Rights este o inițiativă a unui grup de tineri cu vârste curpinse între 18 și 29 de ani, ce și-a propus promovarea drepturilor omului în rândul tinerilor.

Ca tineri proaspăt ieșiți din sistemul de învățământ știm cât de importantă este în educație o abordare diferită sistemului clasic de învățare formală. Suntem de părere că tinerii trebuie să fie activ implicați în procesul de învățare, iar educația trebuie să se realizeze într-o manieră interesantă, distractivă, dar mai ales incluzivă.

Ne-am propus, așadar, să folosim în activitatea noastră jocul, pentru a-i putea implica pe tineri în mod voluntar în procesul educațional. Am decis să folosim  metoda „escape rooms”. Ideea principală a unui escape room este că o echipă de jucători trebuie să rezolve mai multe puzzle-uri și să găsească o cale de a ieși din cameră. În timp ce fac aceasta, jucătorii urmaresc o poveste. În camerele noastre, această poveste va promova drepturile omului prin ilustrarea unor exemple de încălcare a acestora. După ce grupul de tineri „evadează” are loc o sesiune de reflecție în care tinerii vor putea analiza mai bine povestea din spatele camerei și o vor putea conecta la realitățile zilnice.

Camerele sunt create pe 2 niveluri de vârstă – 10-12 ani, respectiv 13-15 ani și vor putea fi jucate de către copiii din șase școli din județul Argeș. Vom colabora în acest sens cu instituțiile școlare și cu cadrele didactice. 

Escape Rooms

Școli

Copii

Voluntari

Vreau și eu!

Când și unde?

Şcoala nr. 4 "Mircea cel Bătrân" - Curtea de Argeş

Data: În curs de actualizare.

Școala Gimnazială Nr. 1 - Corbeni

Data: În curs de actualizare.

Şcoala nr. 5 "Armand Calinescu" - Curtea de Argeş

Data: În curs de actualizare.

Școala Gimnazială Nr. 1 - Valea Iașului

Data: În curs de actualizare.

Școala Gimnazială Albeștii de Argeș

Data: În curs de actualizare.

Școala Gimnazială Toma Brătianu - Șuici

Data: În curs de actualizare.

Învățăm împreună

Resurse utile despre Drepturile Omului

Broșură „Escape for Human Rights”

Broșura cuprinde o scurtă introducere despre drepturile omului, ce sunt aceastea, de unde știm ce drepturi avem, de ce este bine să ne cunoaștem drepturile  ș.a.?

Poster „Declarația Universală a Drepturilor Omului”

Posterul cuprinde cele 30 de drepturi cuprinse în Declarația Universală a Drepturilor Omului, prezentate pe înțelesul tuturor.

Manual de realizare Escape Rooms

În lucru

 

Întrebări și răspunsuri

Când vom putea juca camerele?

Camerele vor fi instalate pentru un weekend în fiecare din cele șase școli, în perioada septembrie 2020 – aprilie 2021. În funcție de cum va evolua pandemia, vom stabili datele și vă vom da de știre pe website și pe paginile de Facebook, Instagram. Stai conectat!

Trebuie să plătim pentru a ne juca?

Nu! Totul este gratuit! Tot ce trebuie să faci este doar să te înscri pentru a participa. 

Cum pot să particip?

În momentul în care se vor stabili datele pentru implementare, vom publica pe site un formular de înscriere împreună cu pașii pe care va trebui să îi parcurgi. 

Dacă nu învăț la una din cele 6 școli, pot să particip?

Desigur! Trebuie doar să urmezi pașii de înscriere și să te încadrezi într-una din categoriile de vârstă – 10-12 ani și 13-15 ani. 

Pot fi utilizate materiale de pe site?

Desigur! Toate materialele publicate pot fi folosite și tipărite cu condiția de a păstra elementele de vizibilitate.

Proiectul „Escape for Human Rights” este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene prin intermediul Corpului European de Solidaritate. Această pagină și materialele publicate reflectă exclusiv opiniile autorului și Comisia Europeană nu poate fi considerată responsabilă pentru modul în care a fost utilizată informația.

Let's Connect

+40 786 185 637
euroactive@euroactive.org
Curtea de Argeș, Romania

Volunteer

There are lots of ways to lend a Helping Hand.

Let's be #euroactive together!

Donate

Invest in Youth, Invest in Education!

Join our Newsletter